• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Jana Rejzková

    Dobrý den, v březnu jsem podstoupila klonoskopii, kde jsem měla výsledky dobré. (Sliznice tračníku je klidná, růžová, bez ložiskových změn. Haustrace jsou přiměřené. Není patologický obsah. Cekum je obvykle klenuté, bauhinská chlopen je klidná, Intubujeme terminální ileum, kde je patrná hluboká fisůrní ulcerace. V distálním rektu jsou ojedinělé afty, v inverzi hemoroidální cévy jen naznačeny, jsou klidné. Není patrná antální fisura. . Závěr - endoskopický aktivní terminální ileitida s hlubokou ulcerací.) fekální kalprotektin 630, Dnes jsem si volala na výsledky a kalprotektin se zvýšil na 820. Stolici jsem odevzdávala, když jsem měla zánět průdušek. lAle po celou dobu mi je dobře, bez průjmů a bolestí břicha, bez únavy. Cítím se už skoro rok velmi dobře. Je možné být v remisi i při takovýchto hodnotách? Moc děkuji za zprávu. Jana Rejzková

    Thumb martin lukas

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    ano, je možné že na sobě zatím necítíte žádné projevy. O remisi bych v tomto případě nerad hovořil a pokud ano, tak pouze o remisi klinické. Přítomnost zánětlivých změn při endoskopickém...

    Dobrý den,

    ano, je možné že na sobě zatím necítíte žádné projevy. O remisi bych v tomto případě nerad hovořil a pokud ano, tak pouze o remisi klinické. Přítomnost zánětlivých změn při endoskopickém vyšetření a zvýšené laboratorní hodnoty svědčí pro aktivitu choroby.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
  • Martin B.

    Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. 20 let se léčím s Crhnovou chorobou, stav je nyní stabilizovaný, v terminálním ileu je sice stenoza, která nemá vliv na průchodnost střeva a dále mírná aktivita v esovité kličce. Beru Imuran 125mg, 2x Pentasu Sachet 2g, a 2x Budenofalk. Necítím se nějak špatně, na bolesti netrpím, max. slabé po ránu, stolice 1x denně formovaná, bez příměsí. Bohužel jsem před cca 4-mi týdny chytl Campylobacter Jejuni. Začalo to horečkou,průjmem, pomohl mi Endiaron, bohužel pár dní po vysazení byl průjem zpět. Vyzkoušel jsem živočišné uhlí, opět pouze přechodné zlepšení, po vysazení jsou průjmy zpět. Nyní jsem dobral ATB Azitrox po dobu tří dnů 1x tbl. denně, po první tabletě velké zlepšení, stolice formovaná a dva dny po ukončení léčby jsem dostal opět průjem. Přiznám se, že už mě začíná přepadat trochu beznaděj, nyní tedy zkouším Hylak, ten si ale po předchozích zkušenost myslím, že mi asi stejně nepomůže. Prosím Vás tedy o radu, nebo nějaké doporučení, co by mi mohlo pomoct, nebo jak postupovat při této infekci, aby se mi co nejméně podepsala na Crohnově chorobě a opět abych se uzdravil. Je to ještě možné ? :-) Pravda je, že jsem tedy držel dietu jen ten první týden. Děkuji moc za Váš čas při čtení této zprávy a případnou odpověd.

    Thumb martin lukas

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    otázka je, zda i po přeléčení ATB máte stále pozitivní nález Campylobaktera. Zda jsou průjmy stále v důsledku infekce, nebo zda jsou již v důsledku aktivace Crohnovy choroby. Také se mohlo stát, že ATB terapie...

    Dobrý den,

    otázka je, zda i po přeléčení ATB máte stále pozitivní nález Campylobaktera. Zda jsou průjmy stále v důsledku infekce, nebo zda jsou již v důsledku aktivace Crohnovy choroby. Také se mohlo stát, že ATB terapie mohla být paradoxně příčinou jiné infekce - Clostridium diff. Proto bych napřed doporučil udělat kontrolní kultivace a také vyšetření na Cl. toxin. V případě pozitivity nálezu by mohla být variantou transplasntace stolice. Pokud bude vše negativní, bylo by dobré se zaměřit na Crohnovu chorobu.

    S pozdravem M.Lukáš

     

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 2

Zveme Vás na prohlídku lůžkového oddělení klinického centra ISCARE ve 2. patře budovy Lighthouse..

Img bot 3

Sídlem Klinického centra ISCARE I.V.F. a.s. je moderní výšková budova Lighthouse v Praze 7 Holešovicích v blízkosti Libeňského mostu..