• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Zdeněk Vepřek

    Dobrý den. Jsem týden a dva dny po resekci střeva a již v domácí péči. Mám problém s nechutenstvím. Jím opravdu maličko, třeba 2, 3 sousta ( bezezbytkově). Prosím, jak mám zase přijít na chuť k jídlu? Někdy i zvracím. Děkuji za odpověď. Pozn.: mám doma MANU. Dříve mi chutnala a zasytila. Mohl bych jí konzumovat?

    Thumb martin lukas

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    nechutenství může pooperačně několik dnů přetvávat, ale zvracet byste neměl. V případě zhoršování stavu doporučuji kontrolu u operatéra, zda není nějaká komplikace. Stran výživy bych se spíše...

    Dobrý den,

    nechutenství může pooperačně několik dnů přetvávat, ale zvracet byste neměl. V případě zhoršování stavu doporučuji kontrolu u operatéra, zda není nějaká komplikace. Stran výživy bych se spíše přikláněl k více medicínsky vyzkoušeným přípravkům, respektive k přípravkům k tomuto účelu vyráběným. Při kontrole u svého gastroenterologa se zeptejte na možnost podpůrné enterální výživy. 

    S pozdravem M.Lukáš

     

    zobrazit více
  • Zdeňka Čerplová

    Dobrý den. Potřebovala by jsem od Vás poradit. Od roku 2015 jsem trpěla urputnými průjmy a křečemi. Teprve v 1/2017 jsem přesvědčila díky výsledkům z alergologie (calprotektin přes 5000), aby mě vyslal do gastro poradny. Zde mi byla udělaná koloskopie s výsledkem již otevřených vředů v tlustém střevě a předpokladem, že se jedná o crohnovu chorobu, bohužel tu histologie nepotvrdila. Přesto mi byly nasazeny léky na crohnovu chorobu (pentaza, omeprazol, medrol). Zároveň se mi během této léčby objevila píštěl v třísle, kterou jsem začala řešit na chirurgii v 5/2018. Nyní jsem již po třetí operaci těchto pištělí a opět se mi objevila další. Ptala jsem se lékařky na gastru zda tyto píštěle mohou souviset s léčbou crohnovy choroby a bylo mi řečeno, že si myslí, že to nesouvisí. Chtěla jsem Vás proto požádat o radu zda tyto píštěle souvisí s léčbou mých střev či nikoliv. Děkuji moc Čerplova

    Thumb martin lukas

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    právě naopak. Tvorba píštělí je pro Crohnovu chorobu typická. Doporučil bych Vám vyhledat pracoviště v okolí Vašeho bydliště, kde se danou problatikou zabývají. Při těžkém postižení...

    Dobrý den,

    právě naopak. Tvorba píštělí je pro Crohnovu chorobu typická. Doporučil bych Vám vyhledat pracoviště v okolí Vašeho bydliště, kde se danou problatikou zabývají. Při těžkém postižení tlustého střeva navíc s tvorbou píštělí je terapie mesalazinem (Pentasa) nedostatečná.

    S pozdravem M.Lukáš

     

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 2

Zveme Vás na prohlídku lůžkového oddělení klinického centra ISCARE ve 2. patře budovy Lighthouse..

Img bot 3

Sídlem Klinického centra ISCARE I.V.F. a.s. je moderní výšková budova Lighthouse v Praze 7 Holešovicích v blízkosti Libeňského mostu..