• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Nováková

    Dobrý den, prosím o váš názor. Už přes rok se léčím na gastroenterologii s podezřením na Crohnovu chorobu. V první histologii ze střeva a žaludku před rokem vyšly granulomacyty a závěr byl, že může jít o Crohna. Nasazena Pentasa 2x2g denně. Nyní v létě opět kolonoskopie, kde ve 3. vzorcích kde jsou jen lymfoplazmocytární zánětlivá celulizace s místy eozinofil. leuko, jen zcela iniciálně kryptitida u Bauhen. chlopně.. Kryptové abscesy ani vředy neprokazují. Závěr charakter mírně aktivní kolitidy. Tedy jestli to chápu dobře, Crohn se neprokazuje. Lékařka ale stále mluví o Crohnově chorobě a chce mě nasadit imunosupresivní léčbu, čímž jsem zatím nesouhlasila, protože si myslím, že zatím není nutná. Na dietě a s omezeními jsem celkem schopná docela dobře existovat. Mám ojedinělé zažívací problémy, únavu a zejména potíže typu seronegativní spondyloartritidy/již 10 let/. Jaký je váš názor na nutnost imunosuprese v tomto případě? Je mi 61 let. Smíšené potíže mám již cca 5 let, léčení zatím bylo pouze ambulantní. Děkuji Nováková Plzeň Děkuji Nováková

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    já osobně bych se v tomto případě přikláněl k léčbě methotrexátem.

    S pozdravem M.Lukáš

    Dobrý den,

    já osobně bych se v tomto případě přikláněl k léčbě methotrexátem.

    S pozdravem M.Lukáš

  • Michaela Puldová

    Dobrý den, mám přes tři týdny zvýšené teploty (párkrát jsem měla i 38) a nafouklé břicho, k jídlu mi stačí malá porce a jsem sytá. Krevní testy a sono byly v pořádku, zatím beru Omeprazol jednou denně, ale příznaky jsou pořád stejné. Podle lékařky bych měla podstoupit gastroskopii, ale mám z ní velký strach. Chci se zeptat, jestli je podle Vás opravdu důvod pro gastroskopii, případně pokud bych ji podstoupila v analgosedaci, jestli bych něco vnímala, nebo úplně spala? Nebo je ještě jiné vyšetření, které by mohlo v diagnostice pomoci? Děkuji Vám za odpověď.

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    spíše bych se zaměřil na vyloučení infekce, tedy nechal udělat výtěr z konečníku a kultivaci. Přínos gastroskopie by byl v případě, že by bylo pomýšleno na vředovou chodobu či jinou patologii v oblasti jícnu...

    Dobrý den,

    spíše bych se zaměřil na vyloučení infekce, tedy nechal udělat výtěr z konečníku a kultivaci. Přínos gastroskopie by byl v případě, že by bylo pomýšleno na vředovou chodobu či jinou patologii v oblasti jícnu nebo žaludku. Zvýšená teplota a pocit "nafouklého" břicha mohou být právě díky infekci, špíše v oblasti střeva než horní části trávicí trubice. Gastroskopické i koloskopické vyšetření lze udělat v anagosedaci, pacient pak vyšetření nevnímá.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 2

Zveme Vás na prohlídku lůžkového oddělení klinického centra ISCARE ve 2. patře budovy Lighthouse..

Img bot 3

Sídlem Klinického centra ISCARE I.V.F. a.s. je moderní výšková budova Lighthouse v Praze 7 Holešovicích v blízkosti Libeňského mostu..