• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Lenka Markova

    Dobry den,rada bych Vas poprosila o radu.Pred dvema roky jsem mela velke bolesti zaludku,nakonec mi byla diagnostikovana gastritida,na kterou jsem dostala omeoprazol,ale po vysazeni se bolesti vratily.Na pretrvavajici bolesti jsem opet dostala leky na gastritidu.Bolesti me stale trapi,letos v breznu jsem zacala trpet velkymi prujmy,nakonec jsem po kolonoskopickem vysetreni byla hospitalizovana v nemocnici.Diagnoza byla tezka hemorhagicka pankolitida s max postizenim leveho tracniku,dale jsem jeste mela infekci Campylobakter,na to jsem dostala Prednison 60mg,klysma s hydrocortisonem,Asacol.Po 14 dnech jsem byla propustena do domaci pece.Ted 3 mesice uzivam Prednison,ktery jsem postupne snizila na 10 mg a opet se mi vratila do stolice krev.S osetrujicim lekarem jsme se domluvili na tom,ze jeste jednou zkusime navysit Prednison na 20 mg a snizovat davku po 5 mg za tri tydny.V prosinci mam podstoupit kolonoskopickou kontrolu.Pokud lecba Prednisonem nezabere,nasadime Imasup.Rada bych se zeptala,zda je postup v poradku?Svemu doktorovi duveruji,presto bych rada slysela i jiny nazor.Predem dekuji za odpoved,Lenka

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    já bych nasadil Imasup již nyní a nečekal. Důvodem je to, že Imasup má velmi pozvolný nástup účinku, který je v řádu 2-3 měsíců. Pokud došlo k relapsu již při snižování kortikoidů (a ne až po...

    Dobrý den,

    já bych nasadil Imasup již nyní a nečekal. Důvodem je to, že Imasup má velmi pozvolný nástup účinku, který je v řádu 2-3 měsíců. Pokud došlo k relapsu již při snižování kortikoidů (a ne až po jejich vysazení), je to pro mě impulz zahájit léčbu již nyní a neztrácet čas. Otázka je, jak moc velkou roli v tom hraje infekce Campylobakterem a jaké jsou časové souvislosti.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
  • Miroslava Přibylová

    Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o pomoc. Mám syna, je mu 22 let. Již půl roku ho trápí akutní průjmy, zhubl 20 kg. Při svých 193 cm váží 65 kg. Včera ho hospitalizovali v nemocnici v Mostě. Dle výsledků krve má CRP 29,5, je chudokrevný. CT, ani kolonoskopie nepotvrdily Crohnovu chorobu. Léčili ho třemi antibiotiky. kdykoliv je bral, průjem se zastavil, ale střeva stále hlasitě pracovaly. Po vysazení ATB se opět dostavily průjmy. Bohužel mu zatím nedokázali lékaři zjistit příčinu. Je možné, aby měl Crohnovu chorobu i když na CT nic nenašli? Budu ráda za Váš názor či případnou pomoc. Předem děkuji za odpověď. Přibylová

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    příčina průjmů může být i jiná, než jen Crohnova choroba. Pokud je CT i koloskopické vyšetření normální, pak bych primárně o IBD neuvažoval. Může se například jednat o nějakou střevní infekci.

    S...

    Dobrý den,

    příčina průjmů může být i jiná, než jen Crohnova choroba. Pokud je CT i koloskopické vyšetření normální, pak bych primárně o IBD neuvažoval. Může se například jednat o nějakou střevní infekci.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 2

Zveme Vás na prohlídku lůžkového oddělení klinického centra ISCARE ve 2. patře budovy Lighthouse..

Img bot 3

Sídlem Klinického centra ISCARE I.V.F. a.s. je moderní výšková budova Lighthouse v Praze 7 Holešovicích v blízkosti Libeňského mostu..