• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Jakub

    Dobrý den, je mi 27 let a už 6 let mám diagnostikovanou ulcerózní kolitidu, nyní jsem však třetí rok v remisi. Vážím 77 kg a pravidelně užívám imunosupresivní léky (100mg Imasup) a granule mesalazinum (3000mg Salofalk) a to skoro po celou dobu trvání onemocnění. Poslední rok a půl mám ale problém s nedostatečnou erekcí a téměř žádnou chutí na sex. Podle praktického lékaře jsou na vině s jistotou imunosupresivní léky, zajímalo by mě tedy jestli dlouhodobé užívání těchto léků, může mít opravdu vliv na tyto problémy a pokud ano, jaký postup byste mi doporučili? Nikdy dříve jsem tyto problémy neměl, vždy to bylo spíše naopak a to i po diagnostikování nemoci. Tento problém lehce ovlivňuje i mou psychiku, která je také důležitá pro udržení remise. Budu rád za každé doporučení jak dále postupovat aby byl můj sexuální život zase kvalitní. Děkuji

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    není mi známo, že by imunosupresivní léčba měla přímý vliv kvalitu erekce. Ani v odborné literatuře o tom není nic napsáno. Doporučuji Vám se objednat do ambulance andrologie, kde Vám budou umět pomoci....

    Dobrý den,

    není mi známo, že by imunosupresivní léčba měla přímý vliv kvalitu erekce. Ani v odborné literatuře o tom není nic napsáno. Doporučuji Vám se objednat do ambulance andrologie, kde Vám budou umět pomoci.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
  • CN86

    Dobrý den, lékařka o tom ví, chodím pravidelně na kolonoskopie a posledně mně dělali sigmoideoskopie ale krom toho crohna (mám v tlustém střevě) nic dalšího neříkali. Můj táta když jsem byl malý byl na několika operacích s píštělema, ale to by se snad ukázalo pří té kolonoskopii a sigmoideoskopii, kdybych tam něco takového měl, nebo ne? Děkuji předem za rady.

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den, 

    při endoskopickém vyšetření to být vidět nemusí. Je-li podezření na píštěl, měla by se udělat magnetická rezonance pánve a nebo by Vás měl vyšetřit chirurg.

    S pozdravem...

    Dobrý den, 

    při endoskopickém vyšetření to být vidět nemusí. Je-li podezření na píštěl, měla by se udělat magnetická rezonance pánve a nebo by Vás měl vyšetřit chirurg.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 3

Novým sídlem Klinického centra ISCARE je výšková budova v Praze 9 Libni v přímém sousedství O2 arény.