• PO - ČT 7.00 -19.00
  • 7.00-18.00
  • SO 7.00-12.00

poradna

Nenašli jste na našich stránkách odpověď na své otázky?
Získejte radu od našich odborníků zdarma!

Vaše poslední zodpovězené dotazy

  • Andrea

    Dobrý den, jmenuji se Andrea a je mi 22 let. Od velmi malého věku mám velké problémy s trávicím traktem. Cca ve 12 letech mi bylo odebráno slepé střevo a momentálně dva roky teď navštěvuji gastroenterologii. Podstoupila jsem již několik vyšetření od ultrazvuku, gastroskopie, kolonoskopie, magnetickou rezonanci. Minulý rok v srpnu 2019 mi byla zjištěna cronova choroba. V tuto dobu jsem měla zvýšený fekální kalprotektin kolem 800, po nasazení kortikosteroidů mi to kleslo kolem 100. Konkrétně beru každý den, Budenofalk uno 9mg, Salofalk 500mg - 6 prášků denně, Kinito, Zulbex, při bolestech Algigen neo, nebo Dustapalin retard 200mg a teď mi bylo přidané i železo. Momentálně se můj zdravotní stav zhoršil a podle výsledků mám opět fekální kalprotektin zvýšený na 400 a musím už po třetí podstoupit kolonoskopii. Ovšem na gastroenterologii kam docházím mi lékař pořád znovu předepisuje tyto prášky, které jsem výše uvedla i přes to, že je beru už 9 měsíc a můj zdravotní stav se akorát zhoršuje. Už od mala jsem silná a díky kortikosteroidům jsem přibrala taky pár kilo a myslím si, že to není ani pro mé tělo nic zdravého, když je beru takovou dobu a můj zdravotní stav se i přes to zhoršuje. Ráda bych znala Váš názor na mojí situaci, doktoři se určitě snaží, aby se můj zdravotní stav znovu zlepšil, akorát si nejsem jistá zda je to možné když mi znovu budou předepisovat takové dávky kortikosteroidů. Děkuji za Váš názor a přeji hezký den, Andrea

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    osobně bych navrhoval úpravu léčby. S koloskopickým vyšetřením souhlasím, nezáleží na tom, kolikrát  jste toto vyšetření již podstoupila. Provádí se vždy, kdy je potřeba zhodnotit...

    Dobrý den,

    osobně bych navrhoval úpravu léčby. S koloskopickým vyšetřením souhlasím, nezáleží na tom, kolikrát  jste toto vyšetření již podstoupila. Provádí se vždy, kdy je potřeba zhodnotit stav onemocnění či kdy se zvažuje změna léčby. Určitě bych se vzhledem k Vašemu mladému věku přikláněl k léčbě azathioprinem, dle nálezu na koloskopii možná i k biologické léčbě.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
  • CN86

    A ještě, nevím jestli je to důležité, ale v každém testu za posledních 10 let mám ve výsledcích testů moči vždy napsáno "bakterie +" a někdy tam je "bakterie záplava". Děkuji za odpověď.

    Thumb mudr. martin luk

    Odpověď: MUDr. Martin Lukáš Lékař gastroenterologie

    Dobrý den,

    musím navázat na předchozí odpověď. V případě aktivní choroby může být přítomna píštěl např. do močového měchýře a to způsobovat Vaše obtíže. Měl byste navštívit svého...

    Dobrý den,

    musím navázat na předchozí odpověď. V případě aktivní choroby může být přítomna píštěl např. do močového měchýře a to způsobovat Vaše obtíže. Měl byste navštívit svého lékaře a podstoupit patřičná vyšetření či úpravu medikace.

    S pozdravem M.Lukáš

    zobrazit více
Img bot 1

V klidném prostředí naší lékárny si můžete vybrat ze širokého sortimentu zboží. V případě potřeby Vám ochotně se vším poradíme..

Img bot 3

Novým sídlem Klinického centra ISCARE je výšková budova v Praze 9 Libni v přímém sousedství O2 arény.